Anna bakom Anima

Bakom Anima står Anna Kowalska Lindberg, VD och grundare av företaget. Anna är utbildad civilingenjör i Kemiteknik vid KTH och har arbetat i ledande positioner och ledningsgrupper inom både privat och offentlig sektor, i Sverige och internationellt. Detta har resulterat i ett enormt intresse, lång erfarenhet och kunskap inom ledarutveckling, affärsutveckling och organisationsutveckling. Erfarenheter som idag ligger till grund för Anima. Anna kom också tidigt i kontakt med Barbro Dahlbom-Hall och hennes teser kring ledarskap. Anna tog år 2015 över det arbete med ledarutveckling som Barbro varit pionjär inom och utvecklat under flera decennier; ledarutveckling som fokuserar på att hitta en egen ledarfilosofi och ett eget bästa sätt bland annat genom att använda ett tydligt genusperspektiv. År 2020 startade Anna dotterbolaget Anima i syfte att både förvalta Barbros arv men också vidareutveckla verksamheten utifrån sin egen filosofi och sina egna erfarenheter.

Idag är Anna genom Anima bland annat programansvarig för de flesta av företagets program och utbildningar, föreläsare samt ofta anlitad för kundspecifika uppdrag kopplat till strategisk affärsutveckling, grupputveckling, organisationsutveckling och många gånger med den affärsmässiga aspekten av genusmedvetet, utvecklande och inkluderande ledarskap.

Anna genom arbetslivet

Under sin karriär har Anna arbetat inom ett flertal olika branscher och på ett många olika ledande positioner. Efter sin civilingenjörsexamen redan vid 22-års ålder inledde Anna en karriär inom biogasområdet med anställningar på branschforskningsinstitut och som teknikkonsult på Sweco. Under dessa år forskade Anna också på deltid och hon har därmed också en forskarexamen från KTH. Innan hon inledde sin chefskarriär hann Anna även med att vara en efterfrågad teknikkonsult inom avlopps- och avfallsbranschen.


Sitt första chefsjobb fick Anna på Sweco, ett företag som hon än idag rankar som den bästa arbetsgivare hon haft. Omdömet beror framförallt på ledarskapet hon mötte där, där människan (konsulten) var i fokus för både uppmuntran och uppskattning från cheferna. Under Sweco-tiden startade och ledde Anna dessutom en intern spexgrupp som under några år gjorde narr av diverse företeelser, omorganisationer och chefer vid det som kom att bli de årliga jul- och sommarfestspexen på företaget.


Efter Annas första ca 12 års tid med teknikfokus och i framförallt en specialistroll kom Anna att fokusera mer och mer på chefskap och strategisk affärsutveckling och fick ansvar för och utvecklade en sådan verksamhet på Xylem (dåvarande ITT Flygt), ett världsledande industriföretag med fokus på vatten- och avloppspumpar. Där kom Anna också att vara högst delaktig i det koncernövergripande strategiarbetet för hela ITT-koncernen ledd från huvudkontoret i White Plains på USAs östkust.


Efter tiden i pumpbranschen lockades Anna till möjligheten i ännu en ny ”bransch” för att ansvara för Handelsavdelningen på Brittiska ambassaden i Stockholm. Här fick hon ytterligare nya perspektiv, erfarenheter och kunskaper inom internationell handel och investeringsfrämjande. I det nära samarbetet med den dåvarande brittiske ambassadören lärde sig Anna bland annat hur mycket man kan få uträttat i ett kort möte mellan höga chefer, politiker och makthavare genom mycket goda förberedelser, sakkunniga kollegor och ett extremt professionellt ledarskap i mötet. Anna fick lära sig diplomati på högsta nivå. Anna säger att hon inte sedan tiden på ambassaden haft så intressanta samtal med sina kollegor. Här var bildningsgraden mycket hög och dessutom intresset för politiska och globala frågor mycket stort.


Efter erfarenheterna av offentlig sektor headhuntades Anna tillbaka till sitt ”ursprung” och tog sig an ett uppdrag som ansvarig för Massa- och Pappersaffären på teknikkonsultbolaget ÅF (AFRY idag) och så småningom tog hon även Kraftvärmeaffären under sina vingar. Här kom Anna också att sitta i Divisionsledningen för ÅF Industry, en av då fyra divisioner inom koncernen.


Den röda tråden i Annas chefsskap har varit att leda verksamheter som haft ett stort utvecklings- och förändringsbehov. Hon har med sin erfarenhet av både strategisk affärsutveckling och ledarskap fått individer och grupper att gå i nya riktningar och nå nya mål. När Anna sammanfattar vad hon gör i en ledande roll brukar hon säga att hon lägger 80% av tiden på människor och relationerna till dem och 20% av tiden på att definiera uppgift och mål, sätta strukturer och en ändamålsenlig organisation.


Efter ca 12 år i olika chefsroller tog Anna år 2015 möjligheten hon fortfarande utvecklar vidare, att som egen företagare på heltid arbeta med att utveckla andra ledare och chefer samt bidra till andras affärsutveckling, grupputveckling och organisationsutveckling i en rådgivande och processledande roll.


Utöver allt ovan beskrivet har Anna även värdefulla meriter som förtroendevald på kommunal nivå, som styrelseledamot i aktiebolag och som rådgivare till ägare i ägarledda bolag.


Under pandemitid, från augusti 2020 till augusti 2021, har Anna även tillskansat sig nya erfarenheter i chefsrollen genom att gå in som tillförordnad (interim) näringslivschef i Haninge kommun. Denna erfarenhet säger Anna inte bara varit intressant och lärorik för att förstå den kommunala kontexten fullt ut utan också för att praktisera chefsrollen. Denna nyliga praktik är Anna helt övertygad om kommer att göra henne till en ännu bättre, mer aktuell och mer relevant ledarutvecklare.


Anna som person

Anna brinner för att med sitt bidrag göra världen till en bättre plats. Detta har visat sig genom hela hennes karriär på olika sätt, från hennes forskningsarbete inom Biogas till den ledarskapsutveckling hon driver idag. Enligt Anna finns ingenting som påverkar världen mer än ledarskap. Utifrån detta vill hon uppmuntra och bemäktiga ledare, som i sin tur kan utveckla och skapa positiv förändring genom deras ledarskap och makt. Som person är Anna levnadsglad, engagerad och analytisk. Detta är egenskaper som genomlyser Animas program och utbildningar samt går hand i hand med Annas beslutsamhet om att lyckas med det hon åtar sig. Det finns ingenting som driver Anna framåt som “det går inte”, en attityd som motiverar henne till att bevisa att det mesta är möjligt.


Möjligheten att jobba med olika människor är något Anna genom sitt arbete upplever som det mest utmanande och glädjande. Ledarskap har i hennes liv alltid varit närvarande, men visade sig tydligt när Anna förstod att hon behövde ta ledarskap för att forma det liv hon själv ville ha. Detta genom att tidigt gå sin egen väg och ta makten över sitt liv.


Vill du höra mer om Annas liv, erfarenheter och syn på samhället idag? Lyssna på podcasten Finansmatriarkerna där Mireille Andersson intervjuar Anna Kowalska Lindberg här.

Annas blogg

Women must fix the world

8 mars 2021
International Women's Day has its origins in the early worker’s movement and women’s movement. This day is the story of ordinary women who made history. It has its roots in the struggle by women for centuries to participate in society on an equal footing with men... Läs hela inlägget här


Skippa ledarskapslitteraturen. Läs en roman. Läs flera!

4 oktober 2020
Semestern går mot sitt slut. Stearinljus lyser nu upp uterummet. Detta uterum som varit så upplyst av kvällssolen tidigare. Jag bläddrar igenom mejlen för att förbereda mig på första arbetsdagen. Är det något som behöver tas hand om redan i morgon? Det verkar inte så. Skönt. Då kan första dagen ägnas åt att planera och förbereda kommande uppdrag. Ett mejl med tips om 13 nya ledarskapsböcker att läsa i höst. Välj din ålder. Karriärhandboken. Medvetet ledarskap. Förtroende. Konsten att hitta meningen med jobbet. Puh! Varför tipsas det inte om romaner som ledarskapslitteratur?... Läs hela inlägget här


Ansvar kräver ansvarstagande. Makt kräver moral

2 juni 2020
Det går mot kväll i Sundbyberg. En ljus försommarkväll där solen lyser upp stadens fasader från väst. Jag sitter kvar i min kontorsstol och tänker på det samtal på Zoom jag just haft med en enhetschef för ett äldreboende i Stockholms stad. Enhetschefen och jag pratade om vad det är som gör att vissa äldreomsorgs-verksamheter går bättre, har bättre resultat, nu i corona-tider men även annars... Läs hela inlägget här


Utvecklar jag en äggkokare eller världen?

13 april 2020
En äggkokare. Jag tar mig för pannan. Med i försändelsen med patronerna till skrivaren har vi fått en äggkokare ”som påskpresent”. ”Liten och smidig äggkokare med plats för tre ägg, ger ifrån sig en ljudsignal vid färdig kokning. Mätbägare och äggstickare medföljer.” Vem behöver en äggkokare? Och en äggstickare? Jag menar: vem skulle använda en äggkokare... Läs hela inlägget här.


Ledarskap i en svår tid - vem vill du och vem väljer du att följa? 

25 mars 2020
Kritiken mot Anders Tegnell. Jag tittar på dagens Aktuellt på svtplay och sneglar parallellt i mitt facebook- och twitter-flöde. Kritiken fastnar i halsen på mig. Det blir svårt att svälja ner apelsinklyftan i munnen... Läs hela inlägget här.


Kvinnor - Ta en kopp te med dig själv, bli lite mindre präktig och lite mer galen!

19 augusti 2019
Jag är kvar på landet. Jag sitter i skuggan och svettas. Det är sista söndagen i juli och termometern visar 29 grader. Min man har åkt till sin mamma och jag har valt att stanna kvar, själv. En hel eftermiddag och en hel kväll. Hela kroppen skriker efter helt egen tid. Att inte behöva tänka på någon annan. Att få vara lite mindre präktig. Tilltaget att jag inte följer med, trots semester, behöver försvaras och förklaras. Innan min man åkte kom vi överens om vad han skulle ange som förklaring. Jag kan inte påminna mig att vi gör det när jag åker själv till min mamma... Läs hela inlägget här.


Såklart det går lätt när man cyklar i medvind

18 februari 2019
Har du någon gång cyklat till jobbet på morgonen och känt dig stark som en grekisk gud? Det går lättare än lätt, Friskis & Svettis-träningen och den enträgna cyklingen har äntligen gett effekt, du känner dig urstark och är överlycklig över att du äntligen fått upp flåset. Minnet av känslan lämnar inte kroppen. Känslan är att allt är möjligt, jag är omöjlig att besegra, omöjlig att motstå, omöjlig att hejda, jag är helt enkelt oemotståndlig och ostoppbar. Och dagen utvecklar sig i linje med känslan, det blir helt enkelt en ”smashing” dag. Jag lyckas med allt! ... Läs hela inlägget här.


Myten om att kvinnor inte hjälper kvinnor

6 januari 2019
Ofta hörs kommentaren ”kvinnor hjälper inte kvinnor”. Jag blir så trött! Vad står detta för? Egentligen. Detta är något som jag funderat mycket över och extra mycket sedan jag för några veckor sedan skrev en artikel om vikten av att ha nätverk och sponsorer som lyfter en för att göra karriär, och att kvinnor har lägre sannolikhet att ha en sponsor... Läs hela inlägget här.


Att våga sätta rubrik och att se mönster

16 oktober 2018
Jag har skrivit min första artikel på Linkedin. Det kändes viktigt och glädjefyllt att kunna ta vara på möjligheten att dela med mig av en del av allt det jag lärt mig och läst in mig på under de tre år som jag hittills har drivit och utvecklat verksamheten i Barbro Dahlbom-Hall Konsult. Det kändes också oroligt när jag kom till rubriksättningen. Min tanke var att rubriken skulle vara ”De flesta kvinnor tror inte att de kan bli chefer”. Min redaktörs tanke var att rubriken skulle vara ”Kvinnor tror inte att de kan bli chefer”. Ni inser skillnaden... Läs hela inlägget här.