Bloggar från arkivet

Ledarskap i en svår tid - vem vill du och vem väljer du att följa? 

Kritiken mot Anders Tegnell. Jag tittar på dagens Aktuellt på svtplay och sneglar parallellt i mitt facebook- och twitter-flöde. Kritiken fastnar i halsen på mig. Det blir svårt att svälja ner apelsinklyftan i munnen... Läs hela inlägget här.


Kvinnor - Ta en kopp te med dig själv, bli lite mindre präktig och lite mer galen!

Jag är kvar på landet. Jag sitter i skuggan och svettas. Det är sista söndagen i juli och termometern visar 29 grader. Min man har åkt till sin mamma och jag har valt att stanna kvar, själv. En hel eftermiddag och en hel kväll. Hela kroppen skriker efter helt egen tid. Att inte behöva tänka på någon annan. Att få vara lite mindre präktig. Tilltaget att jag inte följer med, trots semester, behöver försvaras och förklaras. Innan min man åkte kom vi överens om vad han skulle ange som förklaring. Jag kan inte påminna mig att vi gör det när jag åker själv till min mamma... Läs hela inlägget här.


Såklart det går lätt när man cyklar i medvind

Har du någon gång cyklat till jobbet på morgonen och känt dig stark som en grekisk gud? Det går lättare än lätt, Friskis & Svettis-träningen och den enträgna cyklingen har äntligen gett effekt, du känner dig urstark och är överlycklig över att du äntligen fått upp flåset. Minnet av känslan lämnar inte kroppen. Känslan är att allt är möjligt, jag är omöjlig att besegra, omöjlig att motstå, omöjlig att hejda, jag är helt enkelt oemotståndlig och ostoppbar. Och dagen utvecklar sig i linje med känslan, det blir helt enkelt en ”smashing” dag. Jag lyckas med allt! ... Läs hela inlägget här.


Myten om att kvinnor inte hjälper kvinnor

Ofta hörs kommentaren ”kvinnor hjälper inte kvinnor”. Jag blir så trött! Vad står detta för? Egentligen. Detta är något som jag funderat mycket över och extra mycket sedan jag för några veckor sedan skrev en artikel om vikten av att ha nätverk och sponsorer som lyfter en för att göra karriär, och att kvinnor har lägre sannolikhet att ha en sponsor... Läs hela inlägget här.


Att våga sätta rubrik och att se mönster

Jag har skrivit min första artikel på Linkedin. Det kändes viktigt och glädjefyllt att kunna ta vara på möjligheten att dela med mig av en del av allt det jag lärt mig och läst in mig på under de tre år som jag hittills har drivit och utvecklat verksamheten i Barbro Dahlbom-Hall Konsult. Det kändes också oroligt när jag kom till rubriksättningen. Min tanke var att rubriken skulle vara ”De flesta kvinnor tror inte att de kan bli chefer”. Min redaktörs tanke var att rubriken skulle vara ”Kvinnor tror inte att de kan bli chefer”. Ni inser skillnaden... Läs hela inlägget här.